Toimialat

Kassajärjestelmä huoltamolle

Kassan käytön nopeus ja helppous, monipuolinen liitettävyys

Perustana liikenneaseman tai huoltamon kassa / kassajärjestelmä

Huoltamon toimialajärjestelmän perustana on standardi SKJ Liiketoimintajärjestelmä, jota on laajennettu toimialalle tärkeillä ominaisuuksilla. Monessa tapauksessa huoltamotoiminta edustaa useita vähittäiskaupan toimialoja. Tyypillistä huoltamoille on mm. kahvila-ravintolatoiminta, varaosa- ja tarvikemyynti tai päivittäistavaroiden myynti erilaisissa laajuuksissa.

SKJ Huoltamojärjestelmässä on mahdollista huomioida yhtaikaisesti kaikkien näiden toimialojen tarpeet. Edellä mainittujen toimialojen lisäksi SKJ Ohjelmisto tukee myös konekaupan, pikaruokaravintolan ja matkailupalvelun tarpeita.

Lyhyt katsaus huoltamotoimintaa tukevista erikoisominaisuuksista

Yrityskortin käsittely

Yrityskortti käsitellään muiden maksukorttien tapaan, mutta tapahtumat käsitellään omana tapahtumaeränään, joka voidaan välittää haluttuun palveluun jaksoittain laskutettavaksi. Yrityskortti voi siis olla luotollinen maksukortti, joka samalla antaa polttoaineista hintaedun. Kortti voi olla myös käteiskortti, jolla saa ainoastaan alennetun hinnan. Yrityskorttiin voidaan liittää tarvittaessa tuotetasoisia rajoituksia. Yrityskortilla myynti kohdistetaan asiakkaalle seurantaa ja raportointia varten.

IP-laiteliitäntä

IP-laitteen lähettämästä tiedosta luetaan kassalle laatu, määrä ja tarvittaessa hinta. Tiedon vastaanotto kassalle on muokattavissa vapaasti IP-laitteen lähettämän tiedon sisällön mukaan.

Polttoainemyynnin hinnoittelu

Polttonesteiden hinnoittelu voidaan tehdä joustavasti sekä kassalla (rahastettaessa) tai asiakaskohtaisiin alennustaulukoihin annettuna hinnastona. Kassalla annettava alennus on yleensä senttejä litralta. Alennus annetaan sentteinä, jolloin kassaohjelma kertoo annetun alennuksen automaattisesti litramäärällä. Asiakashinnastossa on senttialennuksen lisäksi mahdollisuus %-alennukseen ja ostohintaan lisättävän senttikatteen mukaiseen hinnoitteluun. Määräalennukset ovat myös mahdollisia, jolloin alennus aktivoituu vasta litramääräisestä rajasta.

Omaluottomyynti ja tilisaldojen hallinta

Laskutus on suora jatke kassamyynnille ja tilaustenkäsittelylle (polttoöljymyynti). Lasku voidaan tarvittaessa tulostaa asiakkaalle mukaan kassalta tai tilauksista, kun toimitus on sovittu. Tilimyynti kerryttää saldoa ja ostokertoja asiakkaan velkatilille ja on laskutettavissa eräpohjaisesti sovitulla aikajänteellä.

Toimitusprojektien hallinta

Avaimet käteen on meidän mottomme. Suunnittelu,laitteet, projektinhallinta ja toteutus sekä käyttöönotto, kaikki saman katon alta.

Huoltamon toimialaratkaisun edut

Kassan käytön helppous ja nopeus

  • Uusien myyjien/extrojen opettaminen nopeaa selkeän, opastavan näytön ansiosta.
  • Kassalta otettavien raporttien sisältö monipuolisesti määriteltävissä.
  • Kassaan voidaan liittää melkein mitä oheislaitteita tahansa, myös IP-laitteet.

Monipuolisuus

  • Samalla järjestelmällä voidaan hoitaa huoltamomyynti, huoltotoiminnan myynti, ravintola ja päivittäistavaran kauppa.

Raportointi

  • Erittäin monipuolinen, käyttäjän määriteltävissä oleva raportointi selkeyttää työvuorolistojen suunnittelua ja tavaroiden tilaamista, myös menekki huomioiden.
  • Ei erillisiä kuukausiajoja, vaan kaikki raportit saatavissa päivä ja tuotetasolla myös menneisyydestä.

Pikayhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kassatoiminnan monipuolisuus – ketjuohjaus, sähköinen laskutus, kassa/myymälävaakaliittymät, tiedonkeruupäätteet, hintakyselypisteet, sähköiset hyllynreunaetiketit, kassakohtainen asiakaspaineseuranta, kanta-asiakas- ja bonusjärjestelmät (oma tai valmis bonusohjelma PINS/Plussa/S-bonus), kattavat/räätälöitävät myymälätulosteet, Veikkaus-myynti suoraan kassajärjestelmään

Hävikin vähentyminen – varastoseuranta, monipuolinen myyntiraportointi vertailuineen, kampanjahallinta ja tarjouspaketit, automaattiset ostoehdotukset

Kokonaistaloudellinen – edulliset ylläpitokustannukset, lyhyt takaisinmaksuaika

Ravintolatoiminnan yhteydessä

Kassatoiminta nopeutuu – vähemmän käyttäjästä johtuvia virheitä, kuitin käsittelyyn useita vaihtoehtoja jakamisesta pöytäkohtaisiin laskutuksiin, keittiökirjoitin nopeuttaa ja selkeyttää tilauskäsittelyä pöydästä keittiöön, tablettikassa nopeuttaa tilausten vastaanottamista merkittävästi salissa, tuotereseptit nopeuttavat tilausten kirjaamista valmiilla tuotteilla

Ylläpidon helppous - tuotteiden ja reseptiikan perustaminen on helppoa (mm. tuotteiden kopioiminen), ei ole erillisiä varastotuotteita (nopeuttaa mm. inventointia merkittävästi)

Monipuolinen raportointi – asiakaspaine, varastokirjanpito, top10 myydyimmät, vertailut aika-, tuote- ja tuoteryhmäpohjaisesti, neljännesvuosiraportointi