Ostajan oppaat

Maksupäätteen valinta

Maksupääte kannattaa hankkia oli yrityksesi toiminta liikkuvaa tai liiketilassa tapahtuvaa, sillä korttimaksaminen on tullut jäädäkseen. Maksupäätteistä löytyy valinnanvaraa, joten vaihtoehtoja kannattaa vertailla, jotta löydät sinulle sopivimman.

Olemme koonneet sinulle muistilistan, joka kannattaa käydä läpi, kun mietit, minkälainen maksupääte sopii sinulle.

1. Minkälaisissa tilanteissa käytät maksupäätettä?

Tutustu maksupäätteiden ominaisuuksiin ja mieti, minkälaisissa tilanteissa käytät maksupäätettä. Yksi olennaisimmista valintaperusteista on maksupäätteen liikuteltavuus. Jos aiot kantaa maksupäätettä mukanasi, tarvitset kannettavan maksupäätteen. Jos taas maksu tapahtuu aina samalla kassapisteellä, kiinteä malli voi olla hyvä valinta sinulle. Esimerkiksi myyntitapahtumiin kuten messuille kannattaa valita kannettava, kevyt ja näppärä maksupääte, jotta sen operointi olisi mahdollisimman helppoa. Jos taas toimit liiketilassa ja myyt tuotteita kassapäätteellä, olisi maksupääte kassajärjestelmän tueksi hyvä vaihtoehto. Jos käytössäsi on sähköinen kassaohjelmisto, saat yleensä maksupäätteen liitettyä kassaan, ja silloin sinun ei tarvitse erikseen näppäillä ostosten loppusummaa maksupäätteeseen. Tämä nopeuttaa maksutilannetta ja vähentää näppäilyvirheen riskiä.

2. Minkälaisia lisäominaisuuksia tarvitset?

Pohdi mitä lisäominaisuuksia tarvitset maksupäätteelle. Maksupäätteiden lisäominaisuuksia voivat olla muun muassa raportointi tai kanta-asiakasohjelman. Ravintolassa käytössä voi olla tippiominaisuus.

3. Onko asiakkainasi ulkomaalaisia?

Maksukorttivaihtoehtoja löytyy useita. Kannattaa miettiä, mitä kansainvälisiä maksukortteja haluat mukaan. Kortilla tapahtuvan maksun yläraja on 50 euroa.

4. Tarvitsetko lähimaksua?

Suurin osa korttimaksuista tehdään nykyään lähimaksuina. Jos sinulla on maksupääte, jossa ei ole lähimaksua, kannattaa päivittää maksupääte uudempaan. Uusissa laitteissa korttimaksu on perusominaisuus.

5. Tarvitsetko mobiilimaksua?

Myös mobiilimaksaminen eli älylaitteilla maksaminen on yleistynyt paljon. Kännykällä tai kellolla mobiilimaksu voidaan hoitaa pankkikortin tavoin käyttämällä puhelinta lähellä kortinlukijaa tai lukemalla QR-koodi, jonka perusteella sovellus tunnistaa maksun saajan. Mobiilimaksussa ei ole summamääräistä ylärajaa.

6. Minkälainen hinnoittelumalli sopii parhaiten sinulle?

Vertaile maksupäätteiden hintoja ja vuokrahintoja. Ota huomioon erilaiset hinnoittelumallit ja sopimusten sitovuus. Kuukausihintojen lisäksi kannattaa ottaa selvää, onko palvelussa provisiota, avausmaksua tai muita kuluja. Jos korttimaksutapahtumia on vähän tai liikevaihto on pientä, kiinteillä kuluilla voi olla enemmän merkitystä. Kun taas, jos maksutapahtumia on paljon, välityspalkkiot voivat vaikuttaa palvelun lopulliseen hintaan kiinteitä kuluja enemmän.

Ota yhteyttä

  MK-Kassamasiina Oy

  Yhteystiedot

  Kalevantie 25, 20520 Turku
  myynti@mk-kassamasiina.fi
  p. 010 397 1301

  Tukipalvelu

  tuki@mk-kassamasiina.fi
  p. 010 397 1301

  Kohteen SKJ Systems logoKohteen Verifone logoKohteen nets logoKohteen Toshiba logoKohteen Sam4s logoKohteen Seitatech logo